Loading…
Back To Schedule
Saturday, June 2 • 16:30 - 16:50
Øystein W. Woolf

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Feedback form is now closed.
Øystein Wingaard Wolf (født 17. april 1958 i Oslo) er en norsk forfatter og sanger som siden debuten på Aschehoug i 1981 har utgitt over 30 diktsamlinger og romaner. Med et energisk og billedrikt språk skildrer Wolf menneskets holmgang med livets store gåter. Gjennomgående temaer er individ, sjel og gud. Reisen og det ukjente spiller også viktige roller i forfatterens kaleidoskopiske univers. I norsk samtidslyrikk figurerer Wolf som en original og kraftfull outsider.
Wolf har som sanger og låtskriver gitt ut fire album på CD siden 1998. I en covertekst kaller Øyvind Pharo musikken «en gryte av musikalske inspirasjoner… parisisk kabaret, meksikansk ballade, østeuropeisk jødisk musikk, litt Evert Taube, litt Jaques Brel, calypso, frelsesarmémusikk à la Tom Waits, noir blues og klassisk songwriter-pop». Artisten Solfrid Molland har også gjort versjoner av Wolfs sanger på flere av hennes album utgitt på Kirkelig kulturverksted.
Filmskaperne Bård Kjøge Rønning og Fabian Greenberg arbeidet i over fem år med en dokumentarfilm om Wolf og fikk underveis støtte fra Viken filmsenter, Fritt Ord, Kulturrådet og Fond for lyd og bilde. Den siste bohem (48 minutter, Antipode Films 2014) var åpningsfilmen på Dokfilm i Volda i 2014 og har senere blitt vist på en rekke film- og kulturfestivaler.
Øystein Wingaard Wolf er også aktiv i kultursenteret Volapük i Oslo. Han er tidligere redaktør for litteraturmagasinet Jupiter.
https://open.spotify.com/artist/2Ru0tUUX92EHrGoPdUDLbw?autoplay=true&v=A


Saturday June 2, 2018 16:30 - 16:50 CEST
Rød Resept - Trosterudvillaen

Attendees (1)