Loading…
Back To Schedule
Saturday, June 2 • 16:35 - 16:55
Kompass

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Feedback form is now closed.
Musikken har aner fra den amerikanske undergrunnsscenen, nærmere bestemt New Jersey-punken. De ligger litt på siden av både punken og country, som gjør at lydbildet deres blir dynamisk, men hardt. Det siste året har de latt debutsingelen «Oktober» levd livet sitt som anbefalt på Urørt og med ordentlig hjemmelaga musikkvideo. Nå har de sluppet oppfølgeren «Asfalthavet», til jubel fra fansen.
Kompass oppstod for rundt to år siden i stua til vokalist og bassist Eivinn Arctander (Dårlig Hjort, Luupi). Det var i utgangspunktet ment som et soloprosjekt, men har etter hvert fått hovedfokus. Han har siden den gang fått med seg Magnus Karoliussen i spissen og utviklet et solid lydbilde med høyt tempo. Historiefortelling står i sentrum i tekstene deres og de skildrer hverdagen med et nostalgisk nikk.
Live stiller de med fullt band og høyt energinivå. Arctander er en dreven frontperson etter å ha brukt 10 år som vokalist bak trommesettet og likevel klart å holde publikum interessert. Som en helhet skaper de god stemning med morsomme anekdoter mellom låtene og en utrolig god tone seg i mellom som smitter over på publikum. Dette beviste de blant annet under årets by:larm.
Bandet henter inspirasjon fra The Gaslight Anthem og Brian Fallon, The Menzingers, Bruce Springsteen, Frank Turner og Jason Isbell, men Karoliussens melodiske teft og Arctanders nesten irriterende imponerende vokalspekter til «gammel» punker å være, gjør bandet til en god tilføying på den norske rockscena. Debutsingelen deres ”Oktober” ble anbefalt på P3 Urørt og de slapp musikkvideo til låta senere samme år. Nå er de aktuelle med deres nye singel «Asfalthavet» som ble sluppet 16. mars som en smakebit på EP’en deres «Glasskårdiamanter». Også den falt i god jord hos Urørt og ble anbefalt.
https://www.facebook.com/kompassoslo/
https://open.spotify.com/artist/79Cml1Q0pDnT8pSfB1XYDx?si=G1qmozA-R7anpHOWmpX9Lg


Saturday June 2, 2018 16:35 - 16:55 CEST
Torshovparken