Loading…
Back To Schedule
Saturday, June 2 • 22:00 - 22:30
Hilma Nikolaisen

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Feedback form is now closed.
Hilma Nikolaisen tok Norge med storm da hun slapp sitt debutalbum ”Puzzler” i desember 2016. Nå er hun snart tilbake med ny musikk!
“Puzzler” var Hilma Nikolaisens spellemannsnominerte debutalbum, som siden utgivelsen i desember 2016 har bergtatt Norske anmeldere, imponert internasjonale magasiner som Uncut, Shindig! og The Independent, og spredd seg som ild i tørt gress hos musikkelskere over hele verden.
Hilma Nikolaisen er for mange allerede en kjent figur. Så tidlig som sent nittitall frekventerte hun Oslo-klubber som So What! og Elm Street med kultbandene Umbrella og the Loch Ness Mouse. Senere sluttet hun seg til bror Emils Serena-Maneesh, et av norsk musikks mest innflytelsesrike band det siste tiåret. Her var Hilma et bærende element i det musikalske uttrykket, formidlet gjennom konserter over hele verden, og ble et mye omtalt, nesten ikonisk innslag i det visuelle uttrykket. I senere tid har hun også gjort seg bemerket som bassist for Anne Grete Preus.

Nå er det hennes eget materiale som står i fokus. Årene i Serena-Maneesh har lekket noe inn i uttrykket: En sans for sonisk variasjon, detalj og rikdom i stemning, med mørkt og lyst balansert opp mot hverandre. Men dette er på hennes premisser. Den unike vokalen og styrken i låtene er hennes egen, og uttrykket er overraskende, velutviklet og ambisiøs popmusikk.
Med fullt band i ryggen har hun det siste året spilt konserter over hele Norge og spilt på de store festivalscenene. Konserten under Øyafestivalen står nok igjen som et av de store konsertøyeblikkene i 2017, og vi gleder oss over at Hilma snart er klar for å turnere igjen. For øyeblikket er hun i gang med nytt album og vi er så heldige å få en liten smakebit av låtene under Musikkfest Oslo 2018.
https://www.instagram.com/hilmanikolaisen/?hl=nb
https://www.facebook.com/hilma.nikolaisen/
https://soundcloud.com/hilma-nikolaisen
https://open.spotify.com/artist/13KN5sIVb9i5L9fDxa3CdZ?si=WME2erhJRmyhYdVFQBdYjw
https://itunes.apple.com/us/artist/hilma-nikolaisen/252088913


Saturday June 2, 2018 22:00 - 22:30 CEST
Ingensteds