Loading…
Back To Schedule
Saturday, June 2 • 19:00 - 19:40
Borgar Storebråten

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Feedback form is now closed.
Borgar Storebråten
Musikkfest Uhørt 2018
”Road to Revelation burde være en kandidat til neste års Spellemannpris i countrykategorien!” – musikknyheter
Borgar Storebråten var et ukjent navn for de fleste, frem til han fikk vise seg frem på Musikkfest 2017. Men da begynte snakkisen om det kommende stjerneskuddet Borgar Storebråten – ”med en karisma som antyder at han vil nå langt og med et band det lukter svidd av”. Etter hver konsert han gjorde ble han booket inn til to nye, og gjorde supportjobber for blant annet Darling West og Laura Gibson.
Borgar slapp sitt debutalbum ”Road To Revelation” i februar 2018 og kritikerne var over seg av begeistring. Dagbladet mente at dette er ”countrydalens nye sønn” og musikknyheter mente at denne platen bør være en kandidat til neste års Spellemannpris, Aftenposten syntes Borgar var en fin tilvekst til norsk country, og ja, slik fortsatte det.
Etter alle disse lovordene stakk Borgar ut på en omfattende vårturnè og har akkurat gjort unna 25 spillejobber før han nå gleder seg til å være tilbake på Musikkfest.
” – Fjorårets Musikkfest var en fin måte å få vise seg frem på, både for bransjen og for publikum. Musikkfest er musikkens svar på 17.mai, og gleder meg til å feire denne dagen sammen med nye fremadstormende artister.”
Borgar Storebråten vokste opp på Gol i Hallingdal, men reiste til Ål for å lære seg å spille gitar hos sønnen til Arne Moslåtten. Man skulle kanskje tro at musikerdrømmen ble født da, men Borgar valgte ikke musikklinjen på videregående. Det var det å skrive tekster som trigget Borgar, så han studerte engelsk litteratur. Edgar Allan Poe ble en av hans store inspirasjonskilder på tekst, der tematikken ofte er død og fordervelse. Borgar ble fanget av tekstuniverset, det å bytte ut et enkelt ord kan forandre diktet til noe helt annet. Kraften i hvert enkelt ord som ligger i diktverdenen. Skrive var, og er, noe han måtte gjøre uten at det skulle bli gitt ut, som en terapi for han selv. Men så møtte han Øyvind Ekse, som produserte den første EPn til Daniel Kvammen, og da fant Borgar ut av det å skrive musikk til diktene sine.
Borgar skriver fengende Americana låter med både brodd og sjel. Tekstuniverset setter fokus på de mellommenneskelige relasjonene som svirrer rundt oss hver dag. Alt fra ungdommelig pågangsmot til det sviende nederlaget blir åpenhjertet formidlet gjennom musikk som går fra det lavmælte, til det bombastiske. Alt dette med beina godt plantet i den amerikanske roots musikken.
FOR INTERVJUER/INFO KONTAKT:
KILLER INC AS
Inger Bråten, mobil 48 100 906, inger@killerinc.no
https://www.facebook.com/KillerIncAs?fref=ts
http://www.borgar.org
https://www.facebook.com/bstorebraten/
https://open.spotify.com/artist/5EIuoqMcf10dYajNPXMhE1?si=y4UWWiKdTK-OxLtB1puKVw
https://itunes.apple.com/no/album/road-to-revelation/1337149458?l=nb


Saturday June 2, 2018 19:00 - 19:40 CEST
Uhørt - Strøget passasjen

Attendees (3)