Loading…
View analytic
Saturday, June 2 • 12:30 - 13:00
Kinetic Brass Collective

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

Feedback form is now closed.
Hva skjer når man blander en frijazz sopransaksofonist med en punk trommeslager, en storbandstrompetist, en orkesterarrangør, en moderne jazz barytonsaksofonist, en meksikansk cajonista og en fyr som begynte å spille musikk for første gang på sin 57 årsdag da han fikk en tenorsaksofon i bursdagsgave? Da får man den energiske, lekne og litt uforutsigbare lyden av Kinetic Brass Collective, et brassjazzband fra Oslo, Norge.
Brassband er et internasjonalt fenomen med tradisjoner i alle verdensdeler, enten det er begravelser i New Orleans, samba i Rio, bryllup i Balkan, religiøse høytider i Mexico, gruvearbeidere i nord- England eller 17. mai her i Norge. Kinetic Brass Collective henter inspirasjon fra alle disse tradisjonene. Musikken til ensemblet kan beskrives som en blanding av tradisjoner fra New Orleans, Latin-Amerika og Europa, med mye musikalsk lek, improvisasjon og energi. Dette er musikk man kan danse til, marsjere i gatene til og som man kan nyte mens man sitter i en bar med et glass vin.
Kinetic Brass Collective vokste i sin tid ut av jazzgruppen Lucky Novak. En periode eksisterte gruppen som en åpen workshop for blåsere og perkusjonister, før den ble solidifisert som et band med fast besetning i løpet av 2016-17. Siden oppstarten har bandet spilt på Cosmopolite og på små festivaler, på NRK, Radio Nova og Radio Latin-Amerika og på en rekke private fester og arrangementer. I sommermånedene har bandet vekket oppmerksomhet gjennom sine offentlige øvinger i Sofienbergparken.
Bandet ga ut sin første EP i januar 2018 på GOYO Records. Den ble spilt inn live på Nordseter skole høsten 2017.
Kinetic Brass Collective består av Tim Lowerson (sopransax), Ole Bollom (altsax), Thor F. Sletten (tenorsax), Morten Møller (barytonsax), Even Tømte (trompet), Harald Wingård (trommer) og Jose Luis Garcia (perkusjon). Musikken er komponert av bandets medlemmer, og reflekterer det flerkulturelle miljøet som er ensemblet og byen vi lever i.
https://kineticbrasscollective.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/Kineticbrasscollective/
https://soundcloud.com/kinetic-brass-collective
https://open.spotify.com/artist/3qy5b90BjxZmIQKTi4Tw0t


Attendees (16)