Loading…

Sign up or log in to bookmark your favorites and sync them to your phone or calendar.

GAFFA-scenen - Olaf Ryes plass [clear filter]
Saturday, June 2
 

14:00 CEST

15:00 CEST

Shikoswe
Zambiskfødte Shikoswe (24) plukket opp en gitar for aller første gang da hun var 13 år. Hjemme på Ås i Akershus brukte hun så alle konfirmasjonspengene sine på ny kassegitar, mikrofon og en åttesporsopptaker. Hun begynte å spille inn egenskrevne låter, men viste de aldri til noen før flere år senere.
Heldigvis har hun nå begynt å dele sangene sine med verden, og til nå har dette resultert i EPen «The Hour Of The Body», som ble sluppet på senhøsten 2016.
Etter et par år med musikk- og kunststudier i Danmark har Nora, som hun egentlig heter, flyttet til Bergen for å satse på musikken for fullt. Og allerede nå snakkes det varmt om hennes nye låtmateriale, som hun har presentert live på ulike konsertscener i Bergen.
I studio har Shikoswe samarbeidet tett med Kjetil Grimsby Haarr fra Fjorden Baby!, og ifølge rapportene er det bråmoden og fengende popmusikk som er i kjømda.
Live er 24-åringen en sjeldent karismatisk frontfigur, som formidler sine ettertenksomme og melodiske låter med en behagelig ro langt mer erfarne artister bare kan misunne henne.
https://www.facebook.com/shikoswesongs/
https://www.facebook.com/shikoswesongs/
https://twitter.com/hesdotno
https://soundcloud.com/shikoswe
https://open.spotify.com/artist/1HrbGUE8Ajsqtbk9qNwjiT
https://itunes.apple.com/no/artist/shikoswe/1119632584?l=nb


Saturday June 2, 2018 15:00 - 15:30 CEST
GAFFA-scenen - Olaf Ryes plass

16:00 CEST

Louien
Louien, som Live Miranda Solberg fra Silver Lining og The Humble Servants kaller sitt soloartist-jeg, slapp inn på Øya i fjor med bare én eneste demoinnspilling ute i offentligheten å vise til.
Under by:Larm i februar vant hun dessuten NOPA-stipendet som én av tre artister (tidligere vinnere er blant andre Aurora og Dagny). Om stipendmottakeren het det fra juryen:
— Vi tror Louien kan nå så langt hun vil. Hun traff oss umiddelbart med sin nære og tidløse låt og stakk seg ut blant de nominerte som en meget dyktig og troverdig låtskriver.


Saturday June 2, 2018 16:00 - 16:30 CEST
GAFFA-scenen - Olaf Ryes plass

17:00 CEST

Despereaux
Hardcore/pønk fra Mysen og Rakkestad.


Saturday June 2, 2018 17:00 - 17:30 CEST
GAFFA-scenen - Olaf Ryes plass

18:00 CEST

Psyence Fiction
Psyence Fiction slapp vinteren 2015 sin debutplate Spy vs. Spy, gjorde norgesturné, spilte i England og Tyskland, hadde merkelapp som et av landets mest spennende nye band og høstet lovord fra kritikere i inn- og utland.
Deretter har det vært stille et par år fra gjengen bak låter som Spy vs. Spy og City in Spades, før de i fjor høst og de sisten månedene har jobbet med ferdigstillingen av et nytt album.
https://www.facebook.com/psyencefictionband/


Saturday June 2, 2018 18:00 - 18:30 CEST
GAFFA-scenen - Olaf Ryes plass

19:30 CEST

Ponette
Det Oslo-baserte bandet Ponettes mørke og energiske pop-lydbilde domineres av luftig vokal, støyende gitarer og drivende elektroniske trommer.
Fjorårets singel Freak ble kort tid etter utgivelsen fremmet i en av Spotifys offisielle spillelister og har blitt brukt i flere NRK-produserte tv-serier.
Foruten suksessfulle opptredenene under by:Larm, Trondheim Calling, Norwegian Wood og Øyafestivalens klubbdag, ble de kåret som en av vinnerne av Forbildeprisen 2017. De har dessuten fått ros av den ikoniske duoen Röyksopp.


Saturday June 2, 2018 19:30 - 20:00 CEST
GAFFA-scenen - Olaf Ryes plass

20:30 CEST

Amber Clouds
Amber Clouds byr på smittsomme popmelodier med dansbare gitarriff og shoegaze-nostalgi i atmosfæriske, til tider bråkete lydlandskap.
Med klare linjer fra åttitallets gladgutter som The Smiths og The Cure, gjennom shoegaze frem mot Slowdive og Beach House, og med selvutleverende, gjennomført deppa tekster blir resultatet gladpop til å grine av!
Etter en travel vinter med slippet av singlene «Let’s Meet in Air» og «Perhaps Tomorrow», en ukas urørt-tittel under beltet, samt opptredener på både Vill Vill Vest, John Dee, Sofar Sounds og lokale nachspiel, er Amber Clouds straks klare for å spille inn sin første fullengder for egen maskin!
«But stars of the whole weekend are Amber Clouds, who pack out the tiny Victoria Café & Pub early on Thursday night (…)and it’s hard not to think that if they hailed from Dalston, they’d already be gracing covers and Ones To Watch lists.»
- Drowned in sound om Amber Clouds på Vill Vill Vest
«På tross av en lyd snytt ut av 80-tallet, er det frem og opp man forsvinner med Amber Clouds drivende, luftige gitarmelodier. Den Oslo-baserte gjengen har en gåsehudfremkallende meloditeft som både matcher og lyser opp mørketiden.»
- NRK P3
«Amber Clouds viser meloditeft som er sjelden i dette landet.» – John Olav Nilsen
https://www.facebook.com/AmberCloudsBand/
https://soundcloud.com/amberclouds
https://open.spotify.com/artist/3JAiH2blKSlqiI6AMLRfJY?si=vRDzJ92FTJi2mQa1NBOZdA


Saturday June 2, 2018 20:30 - 21:00 CEST
GAFFA-scenen - Olaf Ryes plass

21:30 CEST

22:15 CEST

Greni
Etter 25 år som frontmann i Bigbang, slapp Øystein Greni sitt aller første soloalbum i fjor, kritikerroste «Pop Noir».


Saturday June 2, 2018 22:15 - 22:45 CEST
GAFFA-scenen - Olaf Ryes plass