Loading…

Sign up or log in to bookmark your favorites and sync them to your phone or calendar.

Korscenen - St. Hanshaugen [clear filter]
Saturday, June 2
 

14:05 CEST

14:15 CEST

Inkululeko Cultural Group
I Sør-Afrika er korsang en viktig del av kulturen. Sangen var et sterkt virkemiddel i kampen mot apartheid. Inkululeko Cultural Group ble etablert i 1987 som et ledd i kampen mot apartheid i Sør-Afrika. Inkululeko betyr frihet.
Vårt repertoar består av kampsanger fra apartheid-tida, arbeidssanger, religiøse sanger, høytidssanger, kjærlighetssanger og barnesanger. Sangene innlæres uten bruk av noter. Vi synger på originalspråkene og mange av sangene har bevegelser og dansetrinn. De fleste av sangene har har vi lært gjennom kor og ressurspersoner i Sør-Afrika. Sangenes sterke livsglede og sosiale virkning er en kulturimpuls vi opplever i koret og verner om. Vi har sunget for både Nelson Mandela og Desmond Tutu. Vår dirigent heter Thulani Maluleka.


Saturday June 2, 2018 14:15 - 14:30 CEST
Korscenen - St. Hanshaugen

14:35 CEST

Popkoret RØST
Popkoret RØST består av 45 unge damer med glimt i øyet og sterke røster, med en felles interesse; VI DIGGER POP! Låtene vi synger er en god blanding av aktuell populærmusikk fra både inn- og utland, med alt fra indiepop til listepop og kjente popballader.
Vi arrangerte en stor konsert på Cosmopolite Scene i mai 2017, noe vi gjentar i april 2018.
På repertoaret for 2018 finner man blant annet Adele, Robyn, Sirkus Elisassen, Beyoncé, No.4 og Highasakite
Koret ble startet opp som en videreføring av prosjektkoret Korpop i 2016.
http://www.popkoretrost.no
https://www.facebook.com/popkoretrost/


Saturday June 2, 2018 14:35 - 14:55 CEST
Korscenen - St. Hanshaugen

14:55 CEST

15:10 CEST

Nittedal Bygdekor
Nittedal Bygdekor er et blandakor med base i Nittedal kommune. Koret teller ca. 90 medlemmer fordelt på 4 stemmegrupper. Det kan bli et skikkelig trøkk! Vi øver hver onsdag fra kl. 19.00 – 21.30 i Kirkestua ved Nittedal kirke. Vi har et stort repertoar som spenner fra tradisjonell korsang, gjennom showkonserter til større klassiske verk. Vi er et av Norges største amatørkor. Det sosiale er en viktig faktor for koret. I tillegg til øvelsene har vi et helgeseminar hvert halvår. Her kombinerer vi musikalsk utvikling med sosiale gleder. Dersom du har lyst til å synge i et kor som vårt, er du hjertelig velkommen til å prøve.
http://www.bygdekoret.no
https://www.facebook.com/bygdekoret/

Saturday June 2, 2018 15:10 - 15:30 CEST
Korscenen - St. Hanshaugen

15:30 CEST

Nordstrandkoret
Vi startet som Nordstrand Mandskor i 1915, men endret navn til Nordstrandkoret i 1985. da vi slo oss sammen med Munkerud skoles foreldrekor. Vi feiret 100 års jubileum i 2015.
Vi er et blandakor på amatørnivå, som synger både à capella og med pianoakkompagnement.
Vi har et variert repertoar av pop, viser, barbershop, musikaler og kirkemusikk.
Vi liker oss best når det svinger, og vi og publikum trives sammen.
MOTTO: Sangen og vi – gir energi
VISJON: Vi skal være bydelens gladeste og mest synlige kor!
http://Nordstrandkoret.no

Saturday June 2, 2018 15:30 - 15:40 CEST
Korscenen - St. Hanshaugen

15:40 CEST

16:00 CEST

Fam Noar
Fam Noar (fornorsking av Femmes Noires på fransk, som betyr Sorte Kvinner) er et rytmisk damekor med medlemmer fra Bærum til Råde, som øver i Nordby utenfor Ski én helg i måneden. Koret består av 11 håndplukkede, erfarne kor-damer, og er startet av dirigent Heidi Anita Brathagen i august 2017. Releasekonserten i november samme år fylte Nordby Menighetssenter til randen.
Heidi er utdannet Rytmisk Korleder i Aalborg, og har gått i lære hos kor-guruer som Jim Daus Hjærnø og Jesper Holm. Inspirert av deres lære bruker hun mye improvisasjon på øvelsene, og medlemmene er med på å forme korets uttrykk. “Noter er veiledende”, det viktigste er det blir bra musikk som vil gi publikum uforglemmelige opplevelser.
Det er ikke så lett å finne låtmateriale for et kor som Fam Noar. Vi vil ha groovy rytmer og deilige harmonier, noe som ikke har så stort marked i Norge enda. Dirigenten arrangerer og skriver en del selv, og bruker ellers sitt kontaktnett innen rytmisk korsang nedover i Europa for å finne låter med riktig uttrykk.
Sjangeren vi holder oss innenfor er pop/jazz, og vi synger a capella.
Dessverre har vi ingen lydeksempler å tilby nå, men om det er i orden for dere kan vi gjøre opptak på neste øvelse og sende det inn i etterkant av det.
https://www.facebook.com/FamNoar/


Saturday June 2, 2018 16:00 - 16:15 CEST
Korscenen - St. Hanshaugen

16:15 CEST

Birkelunden Brøstklang
Birkelunden Brøstklang er et kvinnelig, Oslo-basert vokalensemble bestående av 15 korister.
Koret ble etablert 2010 og har siden da holdt konserter og oppdrag på små og store scener som Sentralen, Litteraturhuset, Teatersalen BUL, Oslo Plaza, Thon Hotell Opera og Oslo Black Theatre.
Vi er et ambisiøst kor med stort repertoar. Det spenner fra eldre norsk folkemusikk, via Prøysen og Nora Brockstedt, til No. 4 og Frida Ånnevik.
Siden høsten 2015 har Benedikte Kruse, kjent fra Pitsj, vært vår eminente dirigent. Vi har også en strålende assistentdirigent, Ellen M. B. Wilhelmsen.
https://www.facebook.com/BirkelundenBrostklang/


Saturday June 2, 2018 16:15 - 16:30 CEST
Korscenen - St. Hanshaugen

16:30 CEST

Torshov kvinnelige vokalensemble
Torshov Kvinnelige Vokalensemble er en drøm satt ut i livet. Vi er ambisiøse korsangere med erfaring fra ulike kor som har funnet lykken i et mindre ensemble, med fokus på teknikk, klang og formidling. For tiden er vi 17 sangere, og med oss har vi vår dyktige kordirigent Margrete Augdal. Vi startet opp i september 2013 og øver i Torshov kirke to ganger i måneden. Repertoaret er i hovedsak klassisk kirkemusikk, men vi ønsker også å utvikle oss innenfor et bredere spekter og henter inn sanger og verk fra ulike sjangre. Vi satser på én egen konsert i Torshov kirke hvert år, og i år hadde den temaet “musikk av norske komponister”, med romanser, voggeviser, ballader, brudemarsjer, salmer, folketoner og mer moderne stykker av blant andre Edvard Grieg, Knut Nystedt, Egil Hovland, Kim André Arnesen og Henning Sommerro.
http://torshovensemblet.no/
https://www.facebook.com/torshovkvinneligevokalensemble/


Saturday June 2, 2018 16:30 - 16:40 CEST
Korscenen - St. Hanshaugen

16:40 CEST

Vokal Vivo
Vokal Vivo er eit ensemble med kvinnelege songarar frå 20 år og oppover. Koret blei offisielt stifta hausten 2016 etter eitt år som eit pilotprosjekt starta av dirigenten vår, Marianne Husby Berg. Sidan då har koret utvikla seg mykje, og held no høgt musikalsk nivå.
Vokal Vivo sitt ønske og mål er å formidle god musikk, spreie musikkglede og gi gode musikalske opplevingar til publikum. Koret er opptatt av godt samspel mellom songarane, både sosialt og i songen, og dei jobbar alltid for å nå nye musikalske høgder.
http://www.vokalvivo.com
https://www.facebook.com/vokalvivo/


Saturday June 2, 2018 16:40 - 16:50 CEST
Korscenen - St. Hanshaugen

16:50 CEST

LYDKORET
LYDKORET er et kor som er opptatt av at vi gleder oss med den stemmen vi har, av synge sammen og oppleve et samhold, og av å ha det gøy med sang og improvisasjon.
Inspirasjonen til LYDKORET er kommet gjennom møte med en overveldende mengde mennesker som ønsker å synge, men som ikke har sunget i kor før, og er usikre på om de er gode nok. Visjonen er å gi et rom for sang, for alle dem som ønsker å synge med andre. Å bruke stemmen vår er en av de enkleste og mest tilfredsstillende godene vi har som menneske. LYDKORET er derfor et kor hvor alle er velkomne.
Dirigent og leder for koret er Gabrielle Sørensen. Gabrielle er profesjonell sanger og sangpedagog, workshopleder og kordirigent. Hun har bred og spennende erfaring innen musikkundervisning fra både England og Norge.
LYDKORET er et acapella kor, som synger sanger innen ulike sjangre; pop/rock, visesanger, afrikansk folkesang, jazz, soul og folkemusikk. Koret lærer alle stemmer til alle sangene og bruker lite noter.
Eksempler på sanger:
Moondance (Van Morrison)
All You Have To Do Is Dream (Boudleaux Bryant)
California Dreamin’ (The Mamas & the Papas)
Lean on me (Bill Withers)
O seo seo (Geun Yung Lee)
Breaths (YM Barnwell)
Våren 2010 hadde koret sin første øvelse og nå er vi ca 20 medlemmer som øver sammen hver uke.
Vi ønsker veldig gjerne å fremføre 2 sanger på Oslo Musikkfest.
Dette vil bli vårt første fremtredende siden 2015. Vi har ingen lydopptak eller referanser enda, men føler oss trygge på å kunna bidra med sangglede til Musikkfesten.
https://lydkoret.wixsite.com/lydkoret

Saturday June 2, 2018 16:50 - 17:00 CEST
Korscenen - St. Hanshaugen

17:05 CEST

Christiania Damekor
Christiania damekor er et bittelite damekor med en superflott dirigent som har kjempelyst til å vise oss fram på Musikkfest. Vi er damer fra 22 til 67, synger mye acapella og av og til med pianist også. Vi synger alt mulig av musikk, denne våren mye klassisk pop, litt viser og litt klassisk innimellom.
http://www.christianiadamekor.org
https://www.facebook.com/christiania.damekor/


Saturday June 2, 2018 17:05 - 17:15 CEST
Korscenen - St. Hanshaugen

17:15 CEST

Årvoll sangensemble
Årvoll sangensemble er et blanda kor fra Groruddalen. Vi holder til på Årvoll Gård. Hver vår har vi en konsertuke med ulike tema. Årets konsertrekke het “Mens vi venter på sommeren – hete takter på loftet!”, og dagens repertoar er hentet derfra.
Dirigent: Heidi Olivia Tisell
https://www.facebook.com/aarvoll.sangensemble/

Saturday June 2, 2018 17:15 - 17:25 CEST
Korscenen - St. Hanshaugen

17:25 CEST

17:35 CEST

ÅsEnsemblet
ÅsEnsemblet er et noe utradisjonelt blandakor som for tiden synger mest populærmusikk, rytmisk musikk og gjør koreografi og “moves” mens vi synger. Annethvert år har vi tre store forestillinger i Ås kulturhus og her trekker vi også tre fulle hus. I tillegg til sangen, legger vi stor vekt på formidling, koreografi og uttrykket vi har på scenen. Vi har egen manusgruppe som består av korets dirigent og korsangere som skriver historien til forestillingene våre. Flere av korsangerne har ulike roller i historien. Vi har vårt store show i april 2018, så dere vil få oppleve deler av denne. Vi samarbeider med profesjonelle aktører som koreograf og regissør Tomas Adrian Glans og pianist Andre` Bongard med band. Korets dirigent er Inger Torbjørnsen, som også er kunstnerisk leder i vokalgruppa Maxime.
http://www.aasensemblet.weebly.com
http://www.facebook.com/aasensemblesthjemmeside/


Saturday June 2, 2018 17:35 - 17:45 CEST
Korscenen - St. Hanshaugen