Loading…

Sign up or log in to bookmark your favorites and sync them to your phone or calendar.

Lilleborg Torg [clear filter]
Saturday, June 2
 

14:00 CEST

Norsk Americana Forum presenterer: Linda Kvam, Big Hand, Hege Øversveen, Bjørn Nilsen og Tore Blestrud.
Norsk Americana Forum presenterer noen av sine artister i et intimt akustisk format:
Sanger og låtskriver Linda Kvam gir ut sitt tredje album før sommeren; “Between a Rock and a Hard Place”. Hun er et kjent ansikt for de fleste med utallige tv-opptredener (inkl. Beat for Beat og MGP) og samarbeider med bl.a. Frode Alnæs, Hanne Sørvaag, Stephen Ackles og Åge Sten Nilsen.
Ottar “Big Hand” Johansen blir å se i denne sesongen av Tidsbonanza på Nrk-tv. Han har de siste årene gjort seg bemerket med tv-opptredener på Nrk (Sommerbåten og Trygdekontoret) og flere lange turnèer både i inn- og utland. Han har også fått noen av sine største hits med singler fra sine to seneste album; det kritikerhyllede “50 Years On The Road” (med den Europeiske top 3 hit’en; Starting All Over Again), og “Benoni + Big Hand” med Arne Benoni (med den Europeiske top 5 hit’en; The Life and Times of a Singing Cowboy).
Sanger/gitarist/komponist Bjørn Nilsen er en mye brukt co-writer. Aktuell med låter til den internasjonale versjonen av tv-serien Dag, Nrk-tv’s program om Nordlandsbanen, Nrk’s “Saltstraumen – minutt for minutt” og “Sommertoget – minutt for minutt”, pluss den amerikanske filmproduksjonen “Northern Railway: A Journey Across the Arctic Circle”. Han har også flere låter på Big Hands kritikerhyllede storselger “50 Years On The Road” (inkludert den Europeiske top 3 hit’en; Starting All Over Again) og Petter Baarli’s soloplate “You Petter B. Goode”.
Hege Øversveen var i 2012 finalist i den norske utgaven av The Voice. I tillegg til turnéer holder hun en årlig låtskrivercamp for ungdom, deltar i Den kulturelle skolesekken, og samarbeider med andre band og artister som VON og Lewi Bergrud. I 2014 gjestet hun for første gang NRK-programmet Beat for beat, og året etter var hun én av rundt 60 norske artister som overrasket Ivar Dyrhaug i hans aller siste innspilling av nettopp dette programmet.
Tore Blestrud er en av Norges beste steel-gitarister og har spilt med de fleste som er verdt å spille med her hjemme.
http://www.americanaforum.no/
https://www.facebook.com/americanaforum
https://open.spotify.com/track/60VLcEt4lwcF5VshjK6Dps


Saturday June 2, 2018 14:00 - 14:45 CEST
Lilleborg Torg

15:00 CEST

Tonje Halbjørhus
Tonje Halbjørhus fra Hemsedal spiller mandolin og el-gitar og skriver ærlige tekster på hallingdialekt. Musikken hennes befinner seg innenfor folk-sjangeren med elementer fra både norsk og amerikansk folkemusikk. I 2016 ga hun ut debutalbumet ‘’Ny vår’’ til svært gode kritikker og hun var på en omfattende norges-turné.
‘’Imponerende folkevisepop, et tydelig talent på flere nivåer. Halbjørhus gir ut albumet på eget selskap. Hun skriver og produserer musikken selv, og den ligger i det publikumsvennlige veikrysset der visepop, folkemusikk og americana møtes.’’ DN Magasinet
Deretter dro hun til Nashville hvor hun skrev nye låter og to av disse, ‘’Framtida når meg igjen’’ og ’’Kveldslys’’, spilte hun inn i et lite, sjarmerende studio på Sagene i Oslo. Låtene ble sluppet i henholdsvis juni og oktober 2017 og har ført til spilling på både P1, P2 og P3 og live-opptreden på Sommeråpent på NRK1. Til høsten skal Tonje i studio for å spille inn sin andre plate sammen med noen av de beste musikerne americana-miljøet i Norge kan by på.
Tonje Halbjørhus tar publikum med på en reise inn i vare tanker og sår hverdagsmelankoli, der formidlingsgleden og håpet likevel alltid kan skimtes.


Saturday June 2, 2018 15:00 - 15:45 CEST
Lilleborg Torg

16:00 CEST

Borgar Storebråten
Borgar Storebråten
Musikkfest Uhørt 2018
”Road to Revelation burde være en kandidat til neste års Spellemannpris i countrykategorien!” – musikknyheter
Borgar Storebråten var et ukjent navn for de fleste, frem til han fikk vise seg frem på Musikkfest 2017. Men da begynte snakkisen om det kommende stjerneskuddet Borgar Storebråten – ”med en karisma som antyder at han vil nå langt og med et band det lukter svidd av”. Etter hver konsert han gjorde ble han booket inn til to nye, og gjorde supportjobber for blant annet Darling West og Laura Gibson.
Borgar slapp sitt debutalbum ”Road To Revelation” i februar 2018 og kritikerne var over seg av begeistring. Dagbladet mente at dette er ”countrydalens nye sønn” og musikknyheter mente at denne platen bør være en kandidat til neste års Spellemannpris, Aftenposten syntes Borgar var en fin tilvekst til norsk country, og ja, slik fortsatte det.
Etter alle disse lovordene stakk Borgar ut på en omfattende vårturnè og har akkurat gjort unna 25 spillejobber før han nå gleder seg til å være tilbake på Musikkfest.
” – Fjorårets Musikkfest var en fin måte å få vise seg frem på, både for bransjen og for publikum. Musikkfest er musikkens svar på 17.mai, og gleder meg til å feire denne dagen sammen med nye fremadstormende artister.”
Borgar Storebråten vokste opp på Gol i Hallingdal, men reiste til Ål for å lære seg å spille gitar hos sønnen til Arne Moslåtten. Man skulle kanskje tro at musikerdrømmen ble født da, men Borgar valgte ikke musikklinjen på videregående. Det var det å skrive tekster som trigget Borgar, så han studerte engelsk litteratur. Edgar Allan Poe ble en av hans store inspirasjonskilder på tekst, der tematikken ofte er død og fordervelse. Borgar ble fanget av tekstuniverset, det å bytte ut et enkelt ord kan forandre diktet til noe helt annet. Kraften i hvert enkelt ord som ligger i diktverdenen. Skrive var, og er, noe han måtte gjøre uten at det skulle bli gitt ut, som en terapi for han selv. Men så møtte han Øyvind Ekse, som produserte den første EPn til Daniel Kvammen, og da fant Borgar ut av det å skrive musikk til diktene sine.
Borgar skriver fengende Americana låter med både brodd og sjel. Tekstuniverset setter fokus på de mellommenneskelige relasjonene som svirrer rundt oss hver dag. Alt fra ungdommelig pågangsmot til det sviende nederlaget blir åpenhjertet formidlet gjennom musikk som går fra det lavmælte, til det bombastiske. Alt dette med beina godt plantet i den amerikanske roots musikken.
FOR INTERVJUER/INFO KONTAKT:
KILLER INC AS
Inger Bråten, mobil 48 100 906, inger@killerinc.no
https://www.facebook.com/KillerIncAs?fref=ts
http://www.borgar.org
https://www.facebook.com/bstorebraten/
https://open.spotify.com/artist/5EIuoqMcf10dYajNPXMhE1?si=y4UWWiKdTK-OxLtB1puKVw
https://itunes.apple.com/no/album/road-to-revelation/1337149458?l=nb


Saturday June 2, 2018 16:00 - 16:45 CEST
Lilleborg Torg

17:00 CEST

Country Heroes
Country Heroes spiller nye låter med lyden av klassisk country. Låtene skrives av vokalist Jørund Vålandsmyr og med resten av bandets innflytelse blir de stilmessig liggende opp mot 50 tallets honky tonk, 60 tallets Backersfield sound og 70 tallets mykere tilnærming.
Bandet har lang fartstid i musikkbransjen og stiller alltid med en god dose velvalgte klassikere når de spiller live.
Deres debut kom med den jukeboks vennlige singelen ’Forsake this ’ i oktober 2015. I januar 2017 kom deres første langspiller ‘Southern Insecurity’. Begge på Safe and Sound Recordings. Den ble meget godt omtalt i pressen bla.
«en av de beste norske countrydebutene gjennom tidene» musikknyheter.no 8/10 «Bunnsolid Norsk trad. Country fra Arendal Tennessee» Klassekampen
8/10 – NRK Sørlandet
«Så til grader the real thing»
5/6 – Erik Valebrokk/Mitt Liv som Erik
«Den beste norske country skiva jeg noensinne har hørt»
thewilhemsens.com
«holder internasjonal standard» Vårt Land
«Southern Insecurity»? Definitivt ikke på grunn av musikken, som sitter som press i buksene –
Tom Skjeklesæther/popklikk.no
13. April 2017 slapp Country Heroes oppfølgeren ‘Honky Tonk Tears’ som pressen sa dette om:
“Ingen lager eller spiller mer original hardcore tradisjonell country/honky tonk her hjemme enn den gjengen med låtskriver og vokalfenomenet Jørund Vålandsmyr i spissen»
Dagbladet Musikk
«Country Heroes har med Honky Tonk Tears lagd årets hittil beste norske countryplate. Denne gangen kan bare ikke Spellemann-juryen unnlate å nominere dem!»
8/10 – Musikknyheter.no
«Honky Tonk Tears er en sjangerøvelse av de mest vellykkede, der Jørund Vålandsmyr og hans medsammensvorne feier all tvil til side om at de er Norges beste countrytradisjonalister»
6/6 – Erik Valebrokk
«Jeg ble overrasket. De har jo blitt litt mindre mainstream, tatt mere sjanser»
8/10 – NRK Sørlandet
«Dette er en skive som ble nytes i sin helhet og som ikke bør oversees»
5/6 – Hamar Arbeiderblad
https://www.facebook.com/countryheroesofficial
https://open.spotify.com/artist/2eRciZ1aDYlbyvTg2zwgKU?si=3P1LV9iHR6-WHTGtkigYKw


Saturday June 2, 2018 17:00 - 17:45 CEST
Lilleborg Torg

18:00 CEST

Kenneth Norum
Kenneth Norum er et av det nye stjerneskuddene blant låtskrivere i Norge. I fjor slapp han sitt debutalbum ”Heart on a Sleeve” til strålende kritikker. Artisten fra Skogbygda, Akershus var for de aller fleste et ukjent navn da han i fjor kom som en frisk vårvind over den Norske americana-himmelen. Albumet høstet toppkarakterer fra mange av landets største musikkblogger og siden lanseringen har det gått i ett.
Kenneth skriver med hjerte utapå skjorta om livets opp og nedturer. Det er ærlig, nakent og ekte. Han sammenlignes ofte med navn som Ryan Adams, Jason Isbell og John Moreland. Dette er store sko å fylle og tøffe navn å sammenliknes med, men Kenneth har med sin unike stemme, egne måte å skrive på og et uttrykk som gjør at han står trygt på egne bein.
«Etter å ha hørt på denne plata i noen uker, begynner det faktisk å bli vanskelig å plukke ut favorittlåter. Så helstøpt er denne debutplata faktisk.» Musikkbloggen.no
«Med en svært sikker melodisans i baklomma har han skrevet ni perfekte sanger som til sammen utgjør et stillfarent mesterverk.» erikvalebrokk.no
«Vi har bestemt oss for at sekseren skal være småumulig å oppnå, noe vi også har funnet ut at den bør. Men dette er nærme altså. Veldig nærme.» The Wilhelmsens
http://kenneth-norum.com
http://facebook.com/kennethnorum
https://open.spotify.com/artist/526nzmI3R9w3mb9i2qayLJ?si=UcaL3t82QcObyytru7BmSA


Saturday June 2, 2018 18:00 - 18:45 CEST
Lilleborg Torg

19:00 CEST

Darling West
Siden Darling Wests andreplate «Vinyl and a Heartache» kom ut, har bandets karriere vært på en konstant opptur. Albumet fikk Spellemannprisen, de ble listet på Norges største radiokanaler, og har blitt strømmet over tre millioner ganger i Spotify, i tillegg til å dukke opp på Top 100 Country-listene i USA. De har spilt konserter rundt i hele verden, åpnet Øyafestivalen og spilte på de amerikanske bransjefestivalene SXSW i Austin og AmericanaFest i Nashville. Videre turnerte de med Sam Outlaw og spilte support for Lucinda Williams.
Kjetil Steensnæs og Mari og Tor Egil Kreken har på veldig kort tid gått fra å være et av Norges mange countryband, til å være et av landets beste og mest hardtarbeidende band innen country-/americana-sjangeren.
Darling West har likevel ikke tatt seg tid til å hvile på noen av de opptjente laurbærene, og ble for ikke lenge siden ferdig i studio med oppfølgeren til «Vinyl and a Heartache». Darling Wests tredje plate, «While I Was Asleep» inneholder ti låter, og ble sluppet 16. februar 2018.
Sagt om «Vinyl and a Heartache»:
Dagbladet: 6/6
”Utsøkt på alle plan.”
Mitt Liv Som Erik: 6/6
”En aldri så liten triumf av en plate.”
Dagsavisen: 5/6
”Uansett er hele dette albumet så flott og strøken jordnær country som det går an.”


Saturday June 2, 2018 19:00 - 19:45 CEST
Lilleborg Torg

20:00 CEST

Robert Moses and the Harmony Crusaders
Robert Moses and the Harmony Crusaders
Reviews for ‘Plutonic Friends’:
«Moses har en stemme som borer seg inn.»
Dagbladet
«Roberts lyriske univers…er noe ganske annet enn det vi er vant til her hjemme…Dette er musikk som gjør inntrykk, men som på ingen måte gir ved dørene…»
Erik Valebrokk
«Låtane er framleis flotte, med ein god spennvidde i uttrykket, frå det lågmælte varsame til det meir utagerande og høglytte…det er framleis lett å la seg forføre.»
Firdaposten
«For med Plutonic Friends har Robert Moses begått kunststykket å overgå seg selv, utvikle sin egen musikkstil, lage noe som utfordrer lytteren og samtidig beholde essensen i det som gjør ham unik. Dette er en plate med utrolig mange lag, og som tilbyr deg så mye som lytter, at den er en ubetinget fryd å lytte til….Robert Moses tør virkelig utfordre med denne platen. Både seg selv og sjangeren han har blitt plassert i…Dette er kort sagt poesi. Både musikalsk og tekstmessig.»
Dust of Daylight
The Wilhelmsens – 6
Erik Valebrokk/ Mitt liv som Erik – 5
Firdaposten – 5
Dust Of Daylight – Essential listening
Dagbladet/ Dagbladet Kultur – Anbefalt
Bio
I september 2013 Robert Moses and the Harmony Crusaders ga ut albumet Self-Developing Country på Voices of Wonder Records. Albumet fikk veldig gode anmeldelser, deriblant 5 i Dagbladet og terningkast 6 i Firdaposten. Det endte også opp i flere Top Ten lister for 2013, som inkluderte Dagbladets liste, i tillegg til at albumet vant prisen for Best Alternativ Country Album of the Year fra Independent Music Awards i USA.
Robert Moses and the Harmony Crusaders turnerte i Norge og var på spillelisten til NRK Østfold med singelen ‘Take a Look at My Heart, Today’, i tillegg til at bandet fikk airplay gjennom en rekke andre kanaler i Norge. I februar 2016 varmet opp Robert for Mark Olson av the Jayhawks på en turne av norge.
Robert Moses and the Harmony Crusaders laget deres neste skiva hos Subsonic Society Studios med Anders Møller, kjent fra Kåre and the Cavemen and Euroboys, og Spellemannspris nominerte Torgeir Waldemar som co-produsenter. Albumet ble sluppet 9. februar 2018 og et par singler ble sluppet i høsten 2017 som har fått utmerkede anmeldelser og airplay og har vært inkluderte i en rekke av Spotify playlister.
Medlemmer av the Harmony Crusaders spiller eller har spilt med Tommy Tokyo, Midnight Choir, Sivert Høyem og Lucky Lips blant annet.
https://www.facebook.com/robert.moses.and.the.harmony.crusaders/
https://soundcloud.com/robert-moses-harm-crusade
https://open.spotify.com/artist/4NcMLi8XkUyKhoHSWSXCUS?si=f8SZcEMfRwW0bFnxwB6TTg
https://itunes.apple.com/no/artist/robert-moses-the-harmony-crusaders/720126763


Saturday June 2, 2018 20:00 - 20:45 CEST
Lilleborg Torg