Loading…

Sign up or log in to bookmark your favorites and sync them to your phone or calendar.

Mono [clear filter]
Saturday, June 2
 

15:00 CEST

Kompass
Musikken har aner fra den amerikanske undergrunnsscenen, nærmere bestemt New Jersey-punken. De ligger litt på siden av både punken og country, som gjør at lydbildet deres blir dynamisk, men hardt. Det siste året har de latt debutsingelen «Oktober» levd livet sitt som anbefalt på Urørt og med ordentlig hjemmelaga musikkvideo. Nå har de sluppet oppfølgeren «Asfalthavet», til jubel fra fansen.
Kompass oppstod for rundt to år siden i stua til vokalist og bassist Eivinn Arctander (Dårlig Hjort, Luupi). Det var i utgangspunktet ment som et soloprosjekt, men har etter hvert fått hovedfokus. Han har siden den gang fått med seg Magnus Karoliussen i spissen og utviklet et solid lydbilde med høyt tempo. Historiefortelling står i sentrum i tekstene deres og de skildrer hverdagen med et nostalgisk nikk.
Live stiller de med fullt band og høyt energinivå. Arctander er en dreven frontperson etter å ha brukt 10 år som vokalist bak trommesettet og likevel klart å holde publikum interessert. Som en helhet skaper de god stemning med morsomme anekdoter mellom låtene og en utrolig god tone seg i mellom som smitter over på publikum. Dette beviste de blant annet under årets by:larm.
Bandet henter inspirasjon fra The Gaslight Anthem og Brian Fallon, The Menzingers, Bruce Springsteen, Frank Turner og Jason Isbell, men Karoliussens melodiske teft og Arctanders nesten irriterende imponerende vokalspekter til «gammel» punker å være, gjør bandet til en god tilføying på den norske rockscena. Debutsingelen deres ”Oktober” ble anbefalt på P3 Urørt og de slapp musikkvideo til låta senere samme år. Nå er de aktuelle med deres nye singel «Asfalthavet» som ble sluppet 16. mars som en smakebit på EP’en deres «Glasskårdiamanter». Også den falt i god jord hos Urørt og ble anbefalt.
https://www.facebook.com/kompassoslo/
https://open.spotify.com/artist/79Cml1Q0pDnT8pSfB1XYDx?si=G1qmozA-R7anpHOWmpX9Lg


Saturday June 2, 2018 15:00 - 15:30 CEST
Mono

16:00 CEST

Glutton
Glutton ute med nytt album på Apollon Records
Oslo-bandet Glutton er nå ute med sitt andre album, Outliers, og har allerede høstet gode kritikker, blant annet som ett av 2017s beste norske prog-album av Stig Holmer på NRK P13. Siden debuten Parts of Animals (2013) har de jobbet iherdig med nytt materiale og signerte i 2017 med Apollon Records i Bergen, hvor deres andre album ble sluppet november samme år.
Etter en vellykket releasekonsert på Mono i januar, planlegger Glutton nå flere konserter, samtidig som de gjør seg klare for neste utgivelse på Apollon Records i løpet av 2018. Med inspirasjon hentet fra et vidt spekter av stiler – fra 70-tallsprog til jazz, klassisk minimalisme og alternativ rock à la Radiohead, Motorpsycho, The Mars Volta og Ulver – har Outliers blitt godt mottatt av både fans og kritikere, og bandet ser frem til å vise frem både nytt og gammelt materiale i konsertåret som kommer.
«Uforutsigbart, smooth og spennende! En slags labyrint av et album, som vet å forvirre deg til din egen begeistring.»
- Eviglyttar.no
«Trøkk og tyngde som Mars Volta til tider, men vakkert og kjælent som Sigur Rós andre ganger.»
- Permafrost.no
«Smakfullt progressivt.»
- Råkkfolk.no
«You find yourself hooked in the music and you want to hear it again and again. Retro, intense, psychedelic and very well done»
- Proggnosis.com
«A good album that shows a nice evolution of the group: 8, 4 out of 10»
- Profilprog.com
«Outliers is truly a good record, but mostly it is original and unpretentious with plenty of impressive moments»
- Progrocks.gr
Glutton er
Jonas Eide Hollund, Åsmund R. Sæbøe, Eirik Ørevik Aadland og Ola Mile Bruland.
Kontakt: gluttonband@gmail.com / 977 29 500
https://www.facebook.com/gluttonmusic/
https://twitter.com/gluttonband
https://soundcloud.com/glutton
https://open.spotify.com/artist/6zXp7h3PBwLpN7tsxi3pK1?si=RYQaZ_XeSKmuVbRpqi3Dgw
https://itunes.apple.com/us/album/outliers/1297042319


Saturday June 2, 2018 16:00 - 16:30 CEST
Mono

17:00 CEST

Frode Granum Stang
Norske viser om livet, døden, og steder imellom.
Sangene til Granum er melankolske og sjelegranskende og utrykker ofte en nærhet til naturen. I visene finner du spor etter psykedelisk folk, country, neofolk og folkemusikk. Han har tidligere utgitt en Ep, en singel, og ferdigstiller i disse dager et album som er planlagt å komme ut høsten 2018. Kom og hør!
https://frodegranumstang.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/frodegsband/
https://soundcloud.com/frodegs
https://open.spotify.com/artist/0blHbgACukwDdb2Et2vd5x?si=GT5NaTPYRjKlkqRuE4C8GA


Saturday June 2, 2018 17:00 - 17:30 CEST
Mono

18:00 CEST

Nina Gaarden
Nina Gaarden (f. 1990) fra Narvik, skriver nordnorsk visepop med piano og gitar. Nordnorsk viseforum har omtalt henne som «En ny og original, nordnorsk stemme (…) med iørefallende melodier og tekster uten klisjéer».
I tekstene forsøker hun å balansere ung rastløshet og melankoli med følelsen av å håp og tilhørighet. Hun drives av gleden i å formidle egne tanker og tekster, med et usminket vokaluttrykk. Høsten 2017 kom debutsingelen ”Løv”, som fikk gode kritikker:
” Når dette er debutsingelen blir det spennende å følge med videre. ”
- NORSK PÅ NORSK, NRK P1
” (…) stemmen er engasjerende og sårbar uten at det blir kleint eller for melankolsk. ”
- KVELDSÅPENT, NRK P1
” Vekker så absolutt interessen første gang man hører denne låta, med sin særegne lyd men vokser også voldsomt fra gang til gang… ”
- ANBEFALT AV URØRT, NRK P3
Nina Gaarden har spillt flere konserter i Oslo de siste årene på steder som Parkteatret, Revolver (Klubbøya), Uhørt og Mono. Denne våren er hun i full gang med innspilling av sitt debutalbum som slippes i løpet av 2018.
https://www.facebook.com/NinaGaarden/
https://soundcloud.com/nina-gaarden
https://open.spotify.com/album/7gVImdWsPvMXq9QoAUnDJj?si=c6eeMKZXRYOBx1AOkYNaxA
https://itunes.apple.com/no/album/l%C3%B8v/1310696600?i=1310696608&l=nb


Saturday June 2, 2018 18:00 - 18:30 CEST
Mono

19:00 CEST

Aleks Weiss
Aleks Weiss er en låtskriver og visesanger som skildrer det moderne menneskelivet på en sjelden måte.
Tekstuniverset balanseres ofte mellom det joviale og det reflekterende, og søker et sted hvor man kan snakke om flyktighet, tabu, og psyke- Gjerne over napoleonskake og kaffe.
Tekstene gir låtene et lavmælt og ærlig preg, og lyden trekker mye fra Daniel Norgren, tidlig Jackson Browne, og Ane Brun. Etter flere års erfaring med kjellerkonserter og stille spredning av demoer fra Google Drive, fremføres låtene nå med fullt band.
http://www.facebook.com/aleksweissmusic
http://www.soundcloud.com/aleksweiss

Saturday June 2, 2018 19:00 - 19:30 CEST
Mono

20:00 CEST

Cane Shakers
”De som har fått tyvlytte til dette påstår at Cosmic Mountain Town ikke ligner på noe de har hørt før, men tenk hvis Rolling Stones spilte amerikansk vestkyst-rock..”
Cane Shakers spilte inn det meste til sitt første album våren og høsten 2016 i Per Bortens Sørgården studio på Ler.
Siden bandets oppstart i 2012, har de jobbet med låtene fra sitt kjære Torve Grendahus i Oppdal. Der er også deler av innspillingen gjort på egen hånd.
Det er ikke vanskelig å høre hvor bandet har sine røtter, men musikken har et helt eget og nytt lydbilde sammenlignet med hva man tidligere har hørt fra norges “americana-hovedstad” Oppdal.
https://www.facebook.com/caneshakers
https://open.spotify.com/artist/2SqMamJPa4JWUonzvwgE1f?si=NDUKOMKXRii17LJPWqwsPg

Saturday June 2, 2018 20:00 - Monday April 2, 2018 20:30 CEST
Mono

21:00 CEST

22:00 CEST

De Marvells
De kommer fra ulik musikalsk bakgrunn, men sammen har de funnet sin egen dystre, energiske sound. Den sårbare, melodiøse og aggressive stemningen går i deres energiske og dynamiske tilstedeværelse på scenen.
https://www.facebook.com/DeMarvells/?ref=br_rs
http://open.spotify.com/artist/3zVexQacLMYCk9yOABahRe
https://itunes.apple.com/no/album/ep-ep/1232363508?l=nb


Saturday June 2, 2018 22:00 - 22:30 CEST
Mono

23:00 CEST

Mokri
Saturday June 2, 2018 23:00 - 23:30 CEST
Mono
 
Sunday, June 3
 

00:00 CEST

ieatheartattacks
IEatHeartAttacks følger mange års eksperimentering, noe som resulterer i en rå, men raffinert lyd. Selv om IEatHeartAttacks har sitt navn fra en Blood Brothers låt, ble Jompi og Noppers ungdom formet av norsk hardcore anno 2000, med band som JR Ewing, Snöras, Kaospilot og The Spectacle som har gitt varige inntrykk. Forsterket av bassist Erik, har Ieatheartattacks lagt en melodisk nerve med sofistikerte detaljer, til sine tidlige år. Låtskrivingen følger det klassiske punk etoset “less is more”: Når budskapet er levert, avsluttes låta. Det er en unik flyt i IEatHeartAttacks, med deres blanding av harmonier, disharmonier og No Waveish Up-tempo sammen med fengende breaks
https://www.facebook.com/ieatheartattack/
https://open.spotify.com/artist/1aRyoL8cRWekYi9ZpIdBYJ


Sunday June 3, 2018 00:00 - 00:30 CEST
Mono