Loading…

Sign up or log in to bookmark your favorites and sync them to your phone or calendar.

Schous kulturbryggeri [clear filter]
Saturday, June 2
 

14:40 CEST

AOJO, Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester
AOJO, Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester, startet opp høsten 2014 og hadde sin debutkonsert på Kampenjazz i desember samme år, til stor suksess. Siden den gang har de spilt på Molde jazzfestival, Oslo jazzfestival, Ungjazz i Kolben kulturhus og mye mer.
Bandet består av 20 svært talentfulle unge musikere i alderen 14 til 20 år under ledelse av saksofonist Shannon Mowday. Mowday er opprinnelig fra Sør-Afrika, og musikken hun skriver og arrangerer for AOJO er jazz med en blanding av afrikanske og nordiske impulser.
http://www.akershusungdomsjazz.no


Saturday June 2, 2018 14:40 - 15:20 CEST
Schous kulturbryggeri

16:00 CEST

Darling West
Siden Darling Wests andreplate «Vinyl and a Heartache» kom ut, har bandets karriere vært på en konstant opptur. Albumet fikk Spellemannprisen, de ble listet på Norges største radiokanaler, og har blitt strømmet over tre millioner ganger i Spotify, i tillegg til å dukke opp på Top 100 Country-listene i USA. De har spilt konserter rundt i hele verden, åpnet Øyafestivalen og spilte på de amerikanske bransjefestivalene SXSW i Austin og AmericanaFest i Nashville. Videre turnerte de med Sam Outlaw og spilte support for Lucinda Williams.
Kjetil Steensnæs og Mari og Tor Egil Kreken har på veldig kort tid gått fra å være et av Norges mange countryband, til å være et av landets beste og mest hardtarbeidende band innen country-/americana-sjangeren.
Darling West har likevel ikke tatt seg tid til å hvile på noen av de opptjente laurbærene, og ble for ikke lenge siden ferdig i studio med oppfølgeren til «Vinyl and a Heartache». Darling Wests tredje plate, «While I Was Asleep» inneholder ti låter, og ble sluppet 16. februar 2018.
Sagt om «Vinyl and a Heartache»:
Dagbladet: 6/6
”Utsøkt på alle plan.”
Mitt Liv Som Erik: 6/6
”En aldri så liten triumf av en plate.”
Dagsavisen: 5/6
”Uansett er hele dette albumet så flott og strøken jordnær country som det går an.”


Saturday June 2, 2018 16:00 - 16:30 CEST
Schous kulturbryggeri

16:50 CEST

The Fretworkers
The Fretworkers spiller energisk bluegrass på den tradisjonelle måten, servert i et kompakt trioformat. Perler fra det veletablerte bluegrassrepertoaret og originale låter som gir sjangeren en personlig vri blir presentert med trestemt sang akkompagnert av banjo, gitar og kontrabass.
https://www.facebook.com/TheFretworkers


Saturday June 2, 2018 16:50 - 17:20 CEST
Schous kulturbryggeri

17:40 CEST

Himmelhøyt
Himmelhøyt spiller poprock på norsk med digg groove og mye patos. De leverer energiske konserter og har blant annet spilt på OverOslo, BRYLARM og Torggatafest i regi av By:larm, samt delt scene med artister som Skambankt, Oslo Ess, Razika og Sondre Justad for å nevne noen.
De er for tiden aktuelle med låta “Alt annet kommer etterpå” som skildrer en forelskelse vi alle trolig kan kjenne oss igjen i, der det eneste som gjelder er her og nå og ”Alt annet kommer etterpå”. Den snek seg inn på “New Music Friday” sine spillelister, og vampet også et par dager på “Norway Viral 50” helt oppe på 14. plass! Låta var priset med premiere hos Ruben på NRK P3 og Deichman musikblog uttalte følgende: “Himmelhøyt har funnet formen, låta starter med hektende riff, er catchy og har et gjennomført sound, det lyder strøkent uten at det går på bekostning av brodd. Himmelhøyt er en ambisiøs gjeng, noe «Alt annet kommer etterpå» viser.” – Victor Josefsen, 15. mars 2018
http://www.himmelhoyt.com
https://www.facebook.com/Himmelhoyt
https://twitter.com/Himmelhoyt
https://soundcloud.com/himmelhoyt
https://open.spotify.com/artist/4YhXKCsEPhPNic4WVGnxCa
https://itunes.apple.com/us/artist/himmelh%C3%B8yt/797542560


Saturday June 2, 2018 17:40 - 18:10 CEST
Schous kulturbryggeri

18:30 CEST

Summers, Austestad & Silvola
Med den blodferske trioen Summers, Austestad & Silvola er det minimum tre tradisjonar frå dei tre respektive landa de kjem i frå som møtest.
Den skotske felespelaren Sarah-Jane Summers har lenge spelt saman med den finske gitaristen Juhani Silvola, men no har altså gitar- og banjoguru Hans Martin Austestad kasta seg inn i miksen.
Forvent tradisjonsmusikk frå alle sider av Atlanteren og innlanda innafor – i skjønn forening!


Saturday June 2, 2018 18:30 - 19:00 CEST
Schous kulturbryggeri

19:20 CEST

Magnus Bechmann
I januar 2017 ga 22 år gamle Magnus Bechmann ut sin debut-EP “Loners Get Lonely Too”. EP’en ga terningen 5 i VG og Aftenposten, i tillegg til at britiske The Guardian utnevnte ham som “New Band of the Week” i sammenheng med utgivelsen.
Etter utgivelsen fulgte en miniturné, blant annet som supporting act for Sondre Lerche på flere av konsertene på hans Norgesturné. Om sommeren spilte han også en rekke festivaler.
I siste halvdel av 2017 ga Bechmann ut singelen “Bruises”, som ble hans tredje singel spillelistet på NRK P3, og ble trukket fram av britiske the NME som “en av årets mest catchy gitar-hooks”.
I 2018 er Magnus Bechmann klar med nye utgivelser, så her er det bare å rydde plass på smart-telefoner og iTunes-biblioteker.
https://www.facebook.com/magnusbechmann/


Saturday June 2, 2018 19:20 - 19:50 CEST
Schous kulturbryggeri

20:10 CEST

Uno Møller
Uno Møller er nok mest kjent fra Spellemannprisvinnende Team Me og Twin Pines Mall, men mellom utallige innspillinger og turnéer verden rundt, har han også vært en svært produktiv musiker under eget navn. I en treårsperiode fra 2010 til 2013 ga han ut intet mindre enn fire album og to EP-er på det lille britiske selskapet Lazy Acre Records.
Etter noen års velfortjent pause, kom Møller tilbake i fjor med den kritikerroste utgivelsen Frog Box. Denne gangen i en helt ny musikalsk retning hvor alt fra grunge og psykedelisk rock til country og folk ble mikset sammen til en eksperimentell røre av underfundig vellyd. En innsats som gjorde at Frog Box blant annet ble nominert til Beste Norske Album av musikkmagasinet Gaffa.
I løpet av 2017 gikk Møller igjen i studio, denne gangen med sine gamle bandkamerater Simen Schikulski (The Hallway, Team Me) og Bjarne Ryen Berg (Kite, Team Me). Resultatet ble et intenst og følelsesladd rockealbum klart for slipp i april 2018.
https://www.facebook.com/unomoller
https://twitter.com/unomoller
https://soundcloud.com/unomoller
https://open.spotify.com/artist/1rkooO3vDiWvXU3SEGfc5u
https://itunes.apple.com/ca/artist/uno-moller/423722261


Saturday June 2, 2018 20:10 - 20:40 CEST
Schous kulturbryggeri

21:00 CEST

Quarter Wolf
Hva du får om du blander punk, blues og australsk hjemmebrent med svett skinndress og store kinnskjegg? Quarter Wolf. Duoen har hatt rikelig med spilletid på norsk, australsk og amerikansk radio, men likevel er det først og fremst forrykende liveopptredener som er rock’n’roll-duoens solide varemerke.
http://quarterwolf.com/
https://www.facebook.com/QuarterWolf/
https://soundcloud.com/maxtruck
https://open.spotify.com/album/2MPbDLZni3i0RSmAYy8vLW
https://itunes.apple.com/us/artist/quarter-wolf/id844843972


Saturday June 2, 2018 21:00 - 21:30 CEST
Schous kulturbryggeri

22:00 CEST

Senjahopen
Fra ytterste Yttersia til godt innafor Ring 2.
Etter fire album, et par hundre konserter og tusenvis av klistremerker på de utenkeligste steder er det ingen tvil om at alle rockeinteresserte her på berget har hørt om Senjahopen. Men det er ikke dermed sagt at de har sett dem spille live. På det sentrale østland er det stort sett når de fyller John Dee til randen oppunder jul man har tjangsen, men utover det har det vært heller vanskelig. Senjahopen holder seg stort sett nordpå, hvor de i tillegg til egne konserter i hver krik og krok har stått på plakaten på alle de store festivalene. Stort sett uten å skjemme seg ut. Dette har gjort at de etterhvert har etablert seg som en høyt elsket del av den musikalske faunaen. Dette ble bevist en gang for alle når de sommeren 2016, etter at DeLillos måtte avlyse sin opptreden på Buktafestivalen, fikk æren av å fylle skoene til Lars Lillo Stenberg og Co foran syv tusen entusiastiske, jublende og medsyngende festivalgjengere.
Musikalsk befinner Senjahopen seg i et slags landskap preget av energisk 70-talls britisk pubrock blandet med amerikansk countryrock. Men etter å ha tilsatt en dråpe sologitar, en god skvett visetradisjon og mye godt humør har de endt opp med sin egen umiskjennelige lurvete og vindskeive vri. Noe de nordnorsk-språklige tekstene er med på å befeste. Her blir både livets blytunge realiteter og uutholdelige letthet kjørt i betraktningskværna, og selv om skråblikket og humoren sitter løst er det alltid et bakteppe av alvor. Og vice versa.
Senjahopen sin første utgivelse, «Bli Med På Yttersia» kom i 2010, men det var først to år etterpå, når «Tåra, Pess og Blod» kom, at de virkelig beviste at de var «in it for the long run». Denne skiva høstet godord hos pressen nasjonalt så vel som nordpå, og selveste Dagbladet klinte til med overskrifta «Senja«føkking»hopen ruler». I 2014 kom «Tida og Veien» med blandt annet låten «Tell Øverbygd» som er en av hjørnesteinene i Ordentlig Radio sin musikkprofil. I 2016 kom «Himmel og Hav» som også høstet femmere og skryt over hele fjøla. Og både 360-graders videoen til «Kjære Jenny», og ikke minst den fantastiske dansevideoen til «Himmelblå» ble skikkelige snakkiser på sosiale media. Det er også verdt å ta med at den sterkt personlige og melankolske låten «1985» har ført til, i tillegg til Nitimen-besøk, mang en fuktig øyekrok.
Men som sagt, Senjahopen er først fremst med et liveband. Og uten at det gis garantier så tilsier all statistikk at du kommer til å forlate konserten som et lykkeligere menneske enn du var når du kom.
http://www.senjahopen.no
https://www.facebook.com/senjahopen/?ref=br_rs
https://open.spotify.com/artist/31F7kvkdINPHiiiy6EAHE6?si=WeC9bJ3PSUKn5kaxzipAAw


Saturday June 2, 2018 22:00 - 23:00 CEST
Schous kulturbryggeri